2010. DECEMBER 
OS - Olvassunk együtt! Aranyszombaton is.   Budapest, 2010. december 15., szerda (OS) - Fotókiállítás és  meseolvasás az Aréna Plázában. AZ OLVASSUNK EGYÜTT! mozgalom újabb programja december 18-án, szombaton délelőtt. 
December 18-án, szombaton délelőtt újabb OLVASSUNK EGYÜTT! program lesz. Az Aréna Plázában Kéri Kitty, Marék Veronika, Mészáros   Antónia, Nyári Oszkár és Nyári Szilvia várja a családokat, a   gyerekeket mesével, könyvekkel. Aki az OLVASSUNK EGYÜTT!mozgalom   számára könyvet szeretne adni, elhelyezheti a helyszínen a   könyvesboltnál és más pontokon is a gyűjtővárakban, amelyeken jól látható az  OLVASSUNK EGYÜTT! embléma. gy segíthet, hogy még több   könyv juthasson a szegénysorban élő gyerekeknek.   December végéig  az Aréna Plázában kiállításon láthatók az OLVASSUNK EGYÜTT! mozgalom különböző állomásain készült fotók. A válogatás a helyszínek hangulatát, a híres vendégekkel közösen mesét olvasó és a könyvekkel ismerkedő gyerekeket mutatja be. Valuska Gábor fotói felidézik az eddigi élményeket, de aki minden részletre kíváncsi, látogasson el honlapunkra, ahol az áprilisi indulás óta a teljes fotógaléria megtalálható, videók és riportok kísértében. Az OLVASSUNK EGYÜTT! program kezdeményezője és irányítója a   budapesti székhelyű Nyílt Társadalom Intézet (OSI Budapest) Roma   programja, a lebonyolításban különböző szakmai szervezetek,   médiatámogatók és könyvkiadók vesznek részt. Az OSI a megvalósítás  keretfeltételeit biztosítja, és egyúttal nagymértékben számít minden   résztvevő, így a helyi partnerek jószolgálati tevékenységére is. Az  igazi siker a gyerekek öröme, amikor híres emberek, színészek,   énekesek, írók, tv-kedvencek ülnek a kör közepén minden egyes   helyszínen. A személyes felelősség vállalás és az egymás kultúrája   iránti kíváncsiság így válik közös élménnyé az olvasás, mesélés   során. Az OLVASSUNK EGYÜTT! több száz könyvet hagy minden   helyszínen, ami reményeink szerint olvasókörök vagy könyvtárak   magvául szolgálhat, illetve bővíti a már meglévő gyűjteményeket ott,   ahol a családoknak nem telik könyvre. A mozgalommal szimpatizálók   továbbra is vihetnek gyerekkönyveket az ország valamennyi OMV   kútjához, illetve leadhatják Budapesten, az V. Október 6. utca 12-ben, az OSI (Nyílt Társadalom Intézet) épületében.  Együttműködő  partnerek: ARC, Antikvárium.hu, Aréna Pláza, Csimota kiadó, Gulliver   Kiadó, Karton-Art Design, Libri, Liget, Líra, Litera, Magvető, OMV,   PonyClub, Pozsonyi Pagony, Presskontakt kiadó, RádióQ fm99.5, Romnet.hu, Tudomány Kiadó, Vince Kiadó.
 
2010. dec. 17.
dec. 23. Kossuth Rádió a dec 18-i esemény az Aréna plázában riport  kb. a 10. perctől http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2010-12-23 benne: Nyári Oszi, Valuska Gábor K. NAgy Emese, Marék Veronika és a gyerekek. 
 
dec. 29. Rádió Café Valuska Gábor fotói az Aréna plázában riport   
2011. JANUÁR
Kossuth Rádió Jelenlét LLJunior
Hejőkeresztúr Rádió Café  kulturális hírek és Független Hírügynökség
„Végéhez közeledik az Olvassunk együtt! program. Ezért összehívták egyetlen alkalomra a tanítókat, cseréljék ki tapasztalataikat a hátrányos helyzetű iskolákban alkalmazható módszerekről. Ma a mozgalomban eddig résztvevő  iskolák pedagógusai és néhány gyerek találkozik Hejőkeresztúron. 12 intézmény vesz rész a rendezvényen, 4 be is mutatja fejlesztő programját. Az Olvassunk együtt! kampány tavaly tavasszal indult, rászoruló gyerekeknek, családoknak és iskoláknak juttattak könyveket és azokon keresztül az olvasás örömét. Hírességek olvastak a gyerekeknek, akik részt vehettek gyermekelőadáson, bábszínházi előadáson is.”
 
2011. FEBRUÁR

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr852685629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása