- Mi volt 7-8 éves korodban a kedvenc könyved?

Hét-nyolc éves koromban valószínűleg a Tesz-vesz város volt a kedvencem, de most hogy így kimondtam a nevét, biztos vagyok benne, még azok a kedves kis macskák is beugrottak, ahogy rendőrként ügyelnek a rendre. Óriási könyv.

- Mit olvasol most, mi az aktuális kedvenced?

Most legtöbbször életrajzi könyveket olvasok: Miles Davis, Chaplin, Marlon Brando - ezek szuper könyvek, de becsúszott közéjük egy kis Egerek és emberek Steinbecktől.

- Sokfélék vagyunk és egyre aktuálisabb a kérdés: hogyan/milyen módon tudnánk szerinted a közös együttélést javítani?

Azt gondolom, ha elfogadjuk azt a tényt, hogy ugyanúgy magyar a kis, ázsiai kisfiú, aki itt él velünk, mint a nagyapánk, akkor már tettünk lépéseket, afelé hogy jobb országban éljünk. Hogy a fehérek, a zsidók, az arabok, a romák, az ázsiaiak mind-mind magyarok. Itt élünk. Egy kicsi országban. Ami ha széttagolódik arra a sok sok különféle emberre, aki itt jár-kel nap mint nap, akkor csak még kisebb lesz. Megtanulni élni egymással, segíteni egymást - ez a legfontosabb. Minden fél részéről.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr211843934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása