Nógrádi Gábor író 300 könyvet adományozott, ennek apropóján megkérdeztük, hogy miért szeret olvasni, és, hogy melyek a kedvenc könyvei.

Az olvasás örömmel tölt el, mint minden művészet. Az olvasás gyógyít, mint minden művészet. Az olvasás azonban minden művészetnél jobban fejleszti a fantáziádat, ami nélkül nem ember az ember. Mikor olvasol, elképzeled, amit olvasol, és a szavakat megtöltöd a saját életeddel: tudásoddal, érzéseiddel, emlékeiddel - önmagaddal. A könyv olvas téged. No, ezért szeretek olvasni.

Mi volt 7-8 éves korodban a kedvenc könyved?
Az öreg néne őzikéje
A tizenkét hónap (orosz népmese)
A csodafurulya (Kolozsvári Grandpierre Emil meséi)

Mit olvasol most, mi az aktuális kedvenced?

Egy ifjúsági regényt. Csak nagyon hosszú a címe, nem tudom megjegyezni... De rögtön megnézem... Megvan! A címe: NYAU!

Sokfélék vagyunk és egyre inkább aktuálisabb a kérdés: hogyan/milyen módon tudnánk szerinted a közös együttélést javítani?

Például a más-ság elviseléséről és szeretetéről szóló regényeket olvassunk, Éppen ezért tetszik a NYAU!, ami egy afrikai fekete kislányról szól, akit Magyarországon fenyegetnek, s aki ilyenkor fekete macskává változik. A Marci öröksége és a Marci visszavág pedig egy arab-magyar kisfiúról, és arab édesapjáról szól, akik mindketten jó emberek. A könyvek megváltoztatják a világot, ha a világ meg akar változni.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr412411238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása