Fotókiállítás látható AZ OLVASSUNK EGYÜTT! mozgalom eddigi programjáról az Árkád üzletházban május 2-tól 15-ig a kupola alatt.
 

Május 2-án újabb OLVASSUNK EGYÜTT! fotókiállítás nyílik Budapesten. Az Árkád üzletházban  május 15-ig kiállításon láthatók az OLVASSUNK EGYÜTT! mozgalom különböző állomásain készült képek. Az OLVASSUNK EGYÜTT! mozgalom keretében húszezernél is több könyv gyűlt össze eddig és jutott el a rászoruló gyerekekhez olyan elszegényedett településekre, ahol együtt élnek romák és nem romák. Megtettünk több ezer km-t és találkoztunk több száz gyerekkel. Valuska Gábor fotói felidézik az eddigi élményeket, a helyszínek hangulatát, a híres vendégekkel közösen mesét olvasó és a könyvekkel ismerkedő gyerekeket. A 2010. áprilisi indulás óta készült videók és riportok megtalálhatók honlapunkon.

 
Az OLVASSUNK EGYÜTT! program kezdeményezője és irányítója a budapesti székhelyű Nyílt Társadalom Intézet (OSI Budapest) Roma programja, a lebonyolításban különböző civil és szakmai szervezetek, médiatámogatók és könyvkiadók vesznek részt. Az olvasással és a művészeti foglalkozásokkal élénkíteni szeretnénk a társadalmi párbeszédet, fel akarunk lépni a megosztottság ellen és a megbékélés mellett. Olyan nagy nyilvánosság mellett folyó programot indítottunk el - közismert és véleményformáló személyiségek aktív részvételével -, amely ténylegesen hozzájárul a közösségek olvasási szokásainak megváltoztatásához, s egyúttal felhívja a figyelmet a társadalmi és a személyes felelősségvállalás szükségességére is.

Az igazi siker a gyerekek öröme, amikor híres emberek, színészek, énekesek, írók, tv-kedvencek ülnek a kör közepén minden egyes helyszínen. Éppen erről számol be a kiállítás minden egyes fotója.

Az OLVASSUNK EGYÜTT! kampány az indulása óta eltelt egy évben több száz könyvet hagyott minden helyszínen, részben személyesen a gyerekeknek, részben azért, hogy bővülhessen a már meglévő iskolai könyvtár, vagy gyűjtemény ott, ahol a családoknak nem telik könyvre.   A mozgalomhoz csatlakozott az OMV, amelynek kútjaihoz április 30-ig több ezer könyv érkezett, és a cég vendégül látta a fóti gyermekvárosból érkezett 20 fős csoportot a Margó fesztiválon.

Aki az OLVASSUNK EGYÜTT! mozgalom számára könyvet szeretne adni, segíthet, hogy még több könyv juthasson a szegénysorban élő gyerekeknek.  

Adj egy könyvet és adtál egy világot! Várjuk a könyvadományokat - elsősorban gyermek- és ifjúsági könyveket - melyeket az elszegényedett családokhoz és iskolákhoz juttatunk el. A könyvek leadhatók az alábbi helyeken:

Az OSI - Nyílt Társadalom Intézet portáján (Bp. V. ker. Október 6. u. 12.),

vagy az V. ker. Hold u. 25. fsz. 2. alatti irodában.

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr482874821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása