Az Olvassunk együtt! program 2010. április 20-án indul Budapesten, majd az egész év során összesen 15 vidéki településre látogat el, hogy könyveket és az olvasás örömét juttassa el rászoruló gyerekeknek, családoknak, iskoláknak.

Az Olvassunk együtt! - kampány és programsorozat azt tűzte ki célul – látva más, közép-kelet-európai kampányok sikerét –, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását. Az olvasás, mint eszköz és lehetőség segítségével élénkíteni szeretnénk a társadalmi párbeszédet, fel akarunk lépni a megosztottság ellen és a megbékélés mellett. Olyan nagy nyilvánosság mellett folyó programot kívánunk bonyolítani – közismert és véleményformáló személyiségek aktív részvételével –, amely ténylegesen hozzájárul az adott közösségek, települések, kerületek olvasási szokásainak megváltoztatásához, s egyúttal felhívja a figyelmet a társadalmi és személyes felelősségvállalás szükségességére is.

A program indulása előtti hónapban gyerek és ifjúsági könyveket gyűjtünk, hogy minél több könyvet adományozhassunk a rászorulóknak.

A gyűjtőpontokat megtalálhatod máricustól a Gödör Klubban, a Trafóban, az A38 hajón, valamint a Millenárison.

Adj egy könyvet és adtál egy világot!

Az Olvassunk együtt! program részleteit megtalálod oldalunkon.

A programot az OSI-Budapest szervezi
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr781792217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korg 2010.03.06. 12:47:52

Sziasztok! A könyveket pontosan mely napokon hánytól hányig lehet leadni az egyes helyszineken?
süti beállítások módosítása